Бърбън стрийт*
Красиво пъстроцветните балкони
обрамчени с дантели от метал
и впрегнатите с мулета файтони –
рекламен блясък пищно е залял...
Премигват тъжно газови фенери
с носталгия по друг, по – хубав свят
и всяко пламъче мъжди, трепери
със много болка в синкавия цвят...
Човешките вълни се плискат шумно,
от баровете: джаз и диксиленд,
разголени жени поглеждат блудно
и търсят си поредния клиент...
На улицата своите модели
художници рисуват със пастел –
като в Монмартър, само по – дебели
и повечето с цвят на карамел...
Възбуждащо – сумрачни кабарета
със цялата човешка Голота
и задници във порнооперата
въртят се в сексуална свобода...
Единствено каубоите ги няма
подгонили разпенени коне
със револверна дива канонада,
че може ли без труп!.. Един поне!..
Тя, Улицата весело живее
с безгрижие на застарял бохем,
без мисъл за това: кога над нея
ще прозвучи не джаз, а реквием...
...За продан всичко тука е изложено
и те халосва мъжкия хормон
когато млада дама ти предложи
гърдите си от плът и силикон...
1981/Ню Орлиънс
Луизиана- USA
*атрактивна, запазена в стария си вид улица в Ню Орлиънс.
© Коста Качев All rights reserved.