5.03.2008 г., 14:51 ч.

Бързането 

  Поезия » Гражданска
494 1 4
 

 

Когато бързаме,

бърза чувството ни за време,

а може би бърза нашият страх?!...

Бързаме, бързаме...

Бързането е за душата ни бреме.

Ще стане ли то причина за човешкия крах?!...

Веднъж време, веднъж пари...

на човека вечно нещо не стига,

безконечно той бърза ли, бърза...

Днес навред жестоко бързане цари.

За някои времето е пари,

навярно за това е бясното бързане?

А може би в душите ни

само страхът е, който цари -

страх, че закъсняваме...

Нима на безсмъртие бързащите тайно

или несъзнателно се надяваме?!

© Анна Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??