7.08.2010 г., 22:27 ч.

Цар Симеон 

  Поезия
1029 0 1

Царил Борисов син в земя на три морета.

Аслан във апогей, Анхиало с кост покрита.

Решен разпопен княз, да слави с ум и сила!


Симеона - василевс, на писмена блюстител!

Изпъждал с бой врага. Пред Цариград изедник.

Мъстителен и дързък пазителят просветник!

Епоха златна грей под силна му десница!

Осанна ний ще пеем...

Наследството жълтица!

© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мога да кажа само едно браво, отлично, потапя ме в духа на онази епоха.
Предложения
: ??:??