12.08.2021 г., 17:15 ч.

Цари Мали град 

  Поезия » Философска, Гражданска
230 0 0

                                   Цари Мали град

 

 

 

Там високо в подножието на Рила планина,

сред китни селца и тучни поляни, родни нивя.

Намира се една българска крепост, твърдина,

запазила жива българщината отпреди а и сега.

 

Над широкото поле и Белчин-село красиво,

извисява се крепост на хълма, място диво.

Запазила историята българска, на народа духа,

спомняща ни за бита и битките му някога.

 

Изкачват българите и чужденци със свойте деца,

хълма стръмен, заветен покрит със зеленина.

Да видят бита и историята на своите предци,

едни истински славни воини и велики бойци.

 

А крепостта величествена, красива сред гора,

защитавала от враговете му някога българина.

Ела и виж я, разкажи на чужди и на свойте деца,

а те рожбите ти ще разкажат на своите някога!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??