26.07.2007 г., 21:29 ч.

Царицата на Амазонките 

  Поезия
2068 0 11


             Амазонки - 

             непокорни  дъщери на времето...
             Зъзнат   вече  китарните  струни...


             Не  ме  интересува  колко  мъже  са  убити -
             от  гордото племе -

             всред   грохот   на  копита  тайфунни...


             О, когато  видях  Царицата  тяхна...!!!

             Бях Слушал   отдавна  за  нейната  Власт.

             Нито  спомен   от  строгост!!!


             Едно

             синеоко

             момиче ме  гледаше  със  детински  зеници!!!

             И   нейната  гордост   беше  невинна...!!!...


             Бях   слушал    в  предание,  че  Амазонките  са  убийци...

             За  закона  им   като  природа  суров...

             Но  Царицата  тяхна  като  себе си  ме  обикна


             и  тайно  мен   скрила   в  една  пещера,

             живота   ми  тя  пощади -


             от  Любов...


             И скрита  при мен  пристигаше нощем -


            неотразима  като  Красотата.

            Разбрах, че  тя  е  Обичта...





 ......................................................................................................................




            Отминалите  вековe

            посипаха 

            със прах


            папируса на  Този  Зов

                       

           


       

© Кирил Бачев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??