17.10.2018 г., 3:38 ч.

цедката на приятелството 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Друга
942 0 2

Голямо, голямо е сърцето ми...
Но тесен на входа е отвора.
И малко осмеляват се, 
да открехнат и надникнат зад портала.

 

Студено им е още в коридора, 
на хората страдащи от малодушие. 
Безмилостни са стражите на сърцето ми.
Ако надушили са недобродушие.

 

Голямо, голями е сърцето ми.
Но топло и уютно е само за малцина.
Всички гости не със залъка си,
а с парченца от душата си съм ги гостила.

 

Пойла съм ги с кръв от раните си.
И в чашата наливали са ми отрова.
На тръгване взимали са толкова от мен,
че питала съм се как отново да съм цяла.

 

Голямо, голямо е сърцето ми.
А с времето все по-малко хора то побира.
Останали са само тези,
дето не са ми позволили да съм се саморазрушила.
 

© Катрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??