24.12.2012 г., 14:28 ч.  

Целинà 

  Поезия » Любовна, Философска
528 0 2

Идваш отново със залеза,

мое очаквано зрънце!

Огънят в тебе изтля ли?

Виждам - съвсем си премръзнало...

Нежния полъх ти пратих,

който при мене те връща.

Жадно целувай земята ми!

Враствай стремително, дръзко!

Лудо прегръщай ме с кълнове...

Лесно не ще ме наситиш.

Бавно нагоре ще плъзнат

моите сокове скрити,

за да ти влеят вълшебство…

Твоят сън пак ще е сладък!

Аз ще те вдишвам до себе си

с пълна и чиста отдаденост...

Ще разговарям беззвучно

в тихата нощ със звездите...

Тайни всемирни ще уча...

Ще се докосвам до истини...

И светове непознати…

Знам, щом погали те ласкаво

с розови пръсти зората,

ти ще си вече пораснал,

мъдроузрял стрък пшеничен.

Ще полетиш с ветровете!

Няма в пръстта ми да гниеш!

В хляб превърни се и с двете си

длани раздавай на другите...

Скрий само  моето зрънце.

И не забравяй, че трудно

можеш без мен да възкръснеш!...


 

Албена Димитрова

 

1983 г.

София.

 

© Албена Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! И аз прочетох стихотворенията ти. Харесаха ми "Защото съм птица" и "Красавицата и звярът". Весели празници и на теб и нови успехи в поезията!
  • Много ми хареса, Албена! Различни неща ми хрумват сега, четейки стихотворението ти, но ще се въздържа да анализирам. Усещанията не се анализират! Светли празници и на теб!
Предложения
: ??:??