27.08.2007 г., 13:19 ч.

Целувката на зората 

  Поезия
761 0 3
  ***

Прегърни ме нежно.

Погали лицето ми.

Докосни ме така, че тялото ми да потръпне.

Стопли ме с устни.

Покажи ми колко красива може да бъде нощта.

Не ме ревнувай от вятъра - остави го да разпилява косите ми.

Нека полетим с него...

И нека телата ни се преплетат.

И нека се извия аз над теб.

И нека нашата любов да бъде най-красивото и най-вълшебното...

И нека звездите светят за нас тази нощ...  

О, нека!

Тази нощ аз съм твоя!

Бъди моят Бог!

Обичай ме! Тук и сега!

И когато съмне...

Когато посрещнеш изгрева...

Когато слънцето ни погали с лъчите си...

Тогава дай ми целувката на зората!

Нека тя да е една, първа и последна,

но пареща, но страстна, но незабравима...

Дай ми я! Това е всичко, за което копнея!

И после... после си върви!...



 

© Ив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нежно...
  • Може до някъде Християн да прав за ритъма,макр че не съм голям почитател,но човек трябва да е сляп,че да не разбере че това е красиво.
  • Въпреки че ритъма не ми харесва, като цяло стихотворението е много нежно и така хубаво. Откроявам: "О, нека!" и финалът като доста силни... оценка - 5.50
Предложения
: ??:??