28.10.2007 г., 14:13 ч.

ЦЕНАТА НА ДЕТСТВОТО 

  Поезия » Друга
955 0 14

Цената ти - на детството - не знаеш,
че още малка си и не разбираш,
че още със принцеси си играеш
и с бяло облаче в коси заспиваш.
Ала ще дойде време
(само след няколко години)
животът ще усетиш като бреме
и тротоарите съвсем не ще са сини.
И плачейки, ще търсиш ти
назад във миналото свое
събраните в букет мечти
и детството, което днес е твое...
И аз сега го търся, но, уви...
избяга, скри се зад завоя...
Откривам го във пламъчетата
на твоите очи...
Пази го! То е скъпо, дъще моя!

© Марияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??