В лазура трептящ на морето
оглежда се чайката бяла.
Тя бърза да стигне където
русалки пристигат на бала.
Където луната танцува,
звездите пристъпват напето.
Тя бърза, в облаци плува
забравила даже морето.
© Хари Спасов Всички права запазени