Поведе некадърникът хорото.
Отдавна да е пръв му бе мерак.
Без ритъм го удари през просото.
И с грешни стъпки той развя байряк!
Безумно взе да рита със крачета!
Ухилен, с тъпо вдигнато челò.
До него в миг се пръкнаха момета,
незнаещи дори едно хоро.
И бързо на хорото стана страшно!
Тълпата изведнъж обезумя!
Наместо ръченица - в чалга каша
извиха се десетките тела!
Пък селяните в селото - търпяха
и гледаха замислени, сеир.
Така и сред тълпата не посмяха
да секнат този чалга панаир!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени