24.05.2007 г., 20:37 ч.

Череши 

  Поезия
830 1 1
Откъде сте толкоз алено вземали
да заприличате на полските цветя,
черешки, вие, под слънцето поспали,
в сърцето затаили младостта.

Обичам аз от сока ви да вкусвам,
под фиданка хладна в горещи летни дни.
Да пътувам мислено със свойте устни
да обходя вашите дивни красоти.

Туй - черешка! Толкоз сладост е събрала,
тоз червен и мистериозен плод,
сякаш сърце на нечий ангел е вземала,
усмислила е късче нечий живот.

Да ядеш череши? Няма нищо героично,
няма нищо приключенско във това,
ала доставят радост във живота прозаичен
тези мънички червени същества!

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Откъде сте толкоз алено вземали
    тези мънички червени същества
Предложения
: ??:??