Край село Лозен
се намира борова гора,
до нея има златни нивя.
По моста кола преминава,
към Малко градище заминава.
Откъм Сакар идва светлина - слънцето е там
в своя плам.
И зората осветява нивята.
**********************************************************
Посвещавам на моето село - Лозен, обл. Хасково, което има красота, която трябва да се опише тук.
© Добри Димитров Всички права запазени