20.12.2020 г., 9:09 ч.  

Ножицата 

  Поезия
361 1 0

Със счупени нокти оставяш бразди

по стените на вълчите ями

изкопани за теб, моя любов.

С тях късаш тънкия плат на деня ми

и разпаряш вход към нощта.

Гласът ти шепти, гладът ти ръмжи:

Ела! Ще те науча как се ходи на лов

в тази твоя дива гора.

 

Сутрин спиш и дете както се лъже,

изрязвам твоите счупени нокти до дъно,

като на свидна покойница.

Но не всяка сутрин. Аз даже

изобщо не знам

къде е тази ръждясала ножица.

 

A бъдещето - стар усмихнат слънцеяд -

изпраща срещу мене

чисто нов снаряд

от време. 

 

© Малката Мис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??