След чудно детство и неспокойна младост,
навърших петдесет и пет.
Да бъда здрава, за да мога с радост
да живея, колкото е отредено занапред !
И както пясък между пръстите изтича,
така изниза се и моята младост,
но докато сърцето ми умее да обича,
всяка възраст ще ми носи радост.
Богатството ми е голямо:
богатство - внук, съпруг, деца
и днес си пожелавам само
да имам място в техните сърца.
Приключих с 11-та петилетка,
но не с гонитбата на своите мечти.
Остана салдо на житейската ми равносметка,
да гледам на света с добри очи.
Посрещам злободневието с усмивка,
а несгодите с душевно примирение.
Малко искам за да съм щастливка -
блага дума и човешко отношение!
31.03.2006г
.
© Цанка Митова Всички права запазени