1.11.2017 г., 13:55 ч.

Честит празник на будителите! 

  Поезия » Гражданска
493 0 1

От книгата на атонския монах,

що съвестта на нацията събуди,

що бе звезда в робския мрак,

що озари "главите луди"

до взрива на бунтовния април,

що спасение на България донесе,

що на всеки патриот е мил,

що бе чудна песен -

това е ерата на будителите родни,

това е причината днес да сме свободни!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, че си се сетил да отбележиш този светъл празник. 6ца
Предложения
: ??:??