От книгата на атонския монах,
що съвестта на нацията събуди,
що бе звезда в робския мрак,
що озари "главите луди"
до взрива на бунтовния април,
що спасение на България донесе,
що на всеки патриот е мил,
що бе чудна песен -
това е ерата на будителите родни,
това е причината днес да сме свободни!
© Георги All rights reserved.