13.12.2010 г., 18:46 ч.

Чисто и просто... или... просто и чисто. 

  Поезия » Друга
767 0 6

Наперено казваш:
Чисто и просто - Живей!
От купон на купон,
на бедите се смей.
На гребена на вълната
превземай морето,
от върха в планината
докосвай небето -
простора бъди!
Вложи от сърцето
в игри и мечти,
спомени трупай
за последните дни...
Тихо нашепвам:
Живей просто и чисто!
Дишай свободен от завист и злост,
забрави, че в света
си временен гост.
На всеки дарявай
обич и милост,
без хляб не оставяй
нищо, що живо е!
Пази си душата
чиста за дните,
когато пристига
онази, сърдитата...
Чисто и просто... или... просто и чисто...
Живей!

© Шопландия Софийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??