3.06.2014 г., 21:36 ч.

Човече 

  Поезия » Гражданска
738 1 0

 

2 юни. 12 часа.

България днес е сирена.

 

Човече, спри! Поклони се!

Този сигнал е отново за теб.

Осмисли за минута живота си!

Накъде?

Какво си постигнал по пътя нелеп?

 

              Героите,

                        някога, малко са искали –

топло огнище и къшейче хляб.

За

              Свободата

с кръвта си оплисквали

черна – земята и делника, сляп.

За

              Свободата,

за тебе, за мене, за нашия ден

вие този сигнал.

Стягай юздата, чуй времето стене!

Много си взел от живота,

а колко си дал?  

 

 

© Дияна Ханджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??