Човек - това е велика дума.
Но малцина тук я заслужават.
Простакът е по-лош и от чума.
А него тук най-много уважават!
Няма за боклука долу да слезе,
по-лесно е да го хвърли през балкона.
Какъв европеец от него ще произлезе,
като се вълнува само от мамона!?
Чалга, простотия и агресивност -
дотам, за съжаление, стигна народа.
Как с такива ще има държавност,
като така разбират думата "свобода"!?
© Георги Всички права запазени