Aug 31, 2021, 12:29 PM

Човекът тук е като скот! 

  Poetry » Civilian
409 0 1

Човек - това е велика дума.

Но малцина тук я заслужават.

Простакът е по-лош и от чума.

А него тук най-много уважават!

 

Няма за боклука долу да слезе,

по-лесно е да го хвърли през балкона.

Какъв европеец от него ще произлезе,

като се вълнува само от мамона!?

 

Чалга, простотия и агресивност -

дотам, за съжаление, стигна народа.

Как с такива ще има държавност,

като така разбират думата "свобода"!?

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Несвободни хора не могат да живеят на свобода. А когато държавата е несвободна ги прави още по-несвободни. Харесвам, че засягаш актуални теми от политическия живот и народопсихологията на българина
Random works
: ??:??