5.10.2018 г., 1:39 ч.

Човешката душа 

  Поезия » Философска
248 0 1

                                  Невидимите воини -

                                  останали у нас.

                                  се борят неуморно

                                  за Вяра и за Власт!

 

                                  В епичните им битки

                                  Светът ни се тресе -

                                  разделян неразумно

                                  на Погреб и Трасе!

 

                                  Смъртта ни се усмихва

                                  от всеки хитър ров.

                                  Животът е притихнал

                                  в молитва за Любов!

 

                                  А ние крачим смело

                                  в полето на Греха...

                                  Минираното Дело

                                  парира Светостта!

 

                                  Но тя намира сили -

                                  и с капката Вода,

                                  да вложи в нас Всемира -

                                  човешката Душа!

 

 

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??