29.08.2015 г., 19:44 ч.

Чрез небето - в душата 

  Поезия » Философска
906 0 2

Чрез небето - в душата

 

Защо тъй често поглеждам
високо в тъмната безкрайност,
и след всичко принудено свеждам
погледа към своята реалност?

 

С надежда търся упорито
блестящо, малко кътче светлина.
Оставайки неоткрито,
връщам се към познатата вече долина.

 

Защо безнадежно търся доброта,
и вярвам в човека,
в неговата неопетнена чистота,
а след това отново
ниско свеждам своята глава?

 

Непрекъснато измъчвам мисълта,
опитвам се с вързани ръце-
от човека да извадя калта,
превърнала се в негово сърце...

И защо сега високо повдигам погледа
далеч от реалността,
търсейки някаква пощада
окрилена от безкрайността?

Въпреки че тъмна бе необятността,
за разлика от хората
носеше със себе мъничка звезда,
далеч, неопетнена от калта.

© Радица Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти много Пепи!
  • Всеки вярва в човека и търси в него добротата,понякога я откриваш, но понякога не можеш. Чудесен истински стих Ради, поздравления и приятен слънчев неделен ден!
Предложения
: ??:??