Чучулига в небето
лазурно се вдига
и оттам ми подвиква:
- Здравей, шушумига!
Аз запитах:
- Защо ме наричаш така?
А пък тя ми отвърна:
- Защото така!
Бързо пушката вдигнах
и с гръм я свалих,
и телцето ѝ крехко
в земята затрих!
Има твари такива -
щом с тях си добър,
ти си глупав и прост,
некадърен катър!
Те добрия и мек человек
ненавиждат,
и без мяра са зли,
и без нужда обиждат!
Дълго хора такива
край мене търпях,
но накрая направо
ми писна от тях!
© Ангел Чортов Всички права запазени
"Както аз съдя за някои души по това, което пишат в отзиви и коментари. Разбира се, представата която си създаваме може да е погрешна, но това е единственото, по което можем да съдим. "
===================================================================
Единствено и съвсем недостатъчно, Ангар.
От онова, което пишеш в коментарите си, мога да съдя за теб, че си
тесногръд.
Но те поЗНАваМ и съм сигурна, че това НЕ е така.
Хубаво би било да не генерализираме.
Лошото е, че в повечето случаи не само не се прави, но и ревностно се подкрепя и защитава.
В случая - и от теб.
Жалко, Ангар.
П.П. Дарчето каза:
"Лека вечер!"