11.10.2019 г., 0:22 ч.  

Чудо! 

  Поезия » Хумористична, За деца
1084 1 2

Какъв по-голям носител на светлина от симпатичното жълто (а понякога оранжево :) ) кълбо. топлещо ни с лъчите си всеки ден... ;)

 

 

Чудо!

 

Събуждам се с огромно нежелание,

усещам как леглото ми ме дърпа,

настрани обръщам се след кратко колебание

с надеждата отново да захъркам...

 

”Уф... Не става... Вече се разбудих.

Ща-не ща ще трябва да се вдигна... ”

Сладката си дрямка аз изгубих,

а сънят изобщо, никак не ми стигна...

 

Изведнъж обаче става чудо -

с топла свежест се изпълва тялото!

Слънцето се смее весело и лудо,

изкушавайки ме да захвърля одеялото!

 

И внезапно аз се чувствам променен -

жаден за живот и слънчев ден!

© Калински Всички права запазени

Произведението е включено в:
  798 

Произведението е участник в конкурса:

Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??