Oct 11, 2019, 12:22 AM  

Чудо! 

  Poetry » Humour, For kids
1057 1 2

Какъв по-голям носител на светлина от симпатичното жълто (а понякога оранжево :) ) кълбо. топлещо ни с лъчите си всеки ден... ;)

 

 

Чудо!

 

Събуждам се с огромно нежелание,

усещам как леглото ми ме дърпа,

настрани обръщам се след кратко колебание

с надеждата отново да захъркам...

 

”Уф... Не става... Вече се разбудих.

Ща-не ща ще трябва да се вдигна... ”

Сладката си дрямка аз изгубих,

а сънят изобщо, никак не ми стигна...

 

Изведнъж обаче става чудо -

с топла свежест се изпълва тялото!

Слънцето се смее весело и лудо,

изкушавайки ме да захвърля одеялото!

 

И внезапно аз се чувствам променен -

жаден за живот и слънчев ден!

© Калински All rights reserved.

Произведението е включено в:
  767 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??