17.03.2012 г., 10:55 ч.

Чужд свят 

  Поезия » Гражданска
494 1 0
Чуждото винаги ни завладява.
Казваме си -"Трябва да е мое."
И тази мисъл все ни покорява,
сякаш никой няма нищо свое.

Борим се за чужди каузи.
Даваме им нашите пари.
Но не парите тук са важни,
а онова, което на сърцето ни тежи.

Купуваме си чужда стока.
Купуваме я пак с пари.
И тази стока не е наша,
а пак я трупаме в торби.

Говорим си с чужди думи,
пишем стихове с тях дори.
А тези думи понякога са груби
и когато ги изричаме, боли.

Сега не знам кое е мое,
кое е вярно или не.
Почти съм сигурен обаче, че това е,
дето прави едното да е две.

Нека да не мисли за чуждото,
завистта да я оставим - нека си мъжди.
Нека да погледнем на душата бледото
и да видим как едно сърце тупти.

© Димитър Бекяров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??