На чудесното семейство на моята приятелка
Елена Нинова (enena), с която се запознах в ОТКРОВЕНИЯ
и се видях на живо
Чужда къща със усмивка ме посреща.
Зеленина прегръща ме на двора.
Джанката е цъфнала и ми говори нещо...
Внимателни, сърдечни, мили хора
полека-лека сгряват ми сърцето,
отварят ми душата с топли думи
и аз усещам пламъчето, дето
невидимо потрепва помежду ни.
И съм спокойна, радостна, щастлива.
Сполай ти, Боже, за такива хора!
Човечността била все още жива.
Била все още смисъл и опора
във делника ни, във живота даже...
Какво ли да направя във отплата?
Реших с най-прости думи да им кажа:
Благодаря! Благодаря за добротата!
© Нина Чилиянска Всички права запазени