Купих си панер ратанов.
Ще го пълня със яйца.
Но преди това оправих
неговата здравина.
Сложих го в кашпа широка -
с арматурен,як венец.
Дъното покрих с памука -
да е сигурен и мек.
После и трева наръсих -
ей така,да има вид.
И сварих яйца!Боядисвах...
Плътно там ги наредих.
Цяла нощ сънувах гордо
кошницата с шарен цвят...
Сутринта се чудя!Гледам -
куп черупки там стоят.
Двете ми дечица мигат
като пиленца в гнездо!
Бузки здраво зачервили,
с жълти пръсти трият нос.
Малкият ми син виновно
носи шарено яйце.
- Ето го <бореца>,мамо!
Батко - другите яде...
Да се смея ли?Да плача?
Днес е празник - много свят.
На Великден няма пакост.
Всичко мога да простя!
А в панерчето ще сложа
козунака - за обяд.
Кошницата - невъзможна,
пак ще грее,но - с цветя!
© Маргарита Петрова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Великден е единственото време, когато е добре да сложиш всичките си яйца в една кошница »
Успех и глас от мен!🌹