24.11.2020 г., 20:22 ч.

Циганино весел 

  Поезия » Гражданска
309 2 4

Циганино, с твоята цигулка,
дето срещаш циганското лято,
посвири. И другия – с гъдулка.
Само тъжно шумолят листата.

Лятото със слънцето замина,
взе със себе си и топлината.
Пак ли ще го срещнем догодина
с маските покрили ни лицата?

Вятърът студен навън люлее
храсти голи, клони на дървета.
Птиците се скриха и не пеят,
и го няма синьото в небето…

Циганино весел, посвири ни,
че и ний май падаме с листата.
Скоро есента ще си замине,
а отдавна зима е в сърцата…

 

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??