15.01.2011 г., 19:59 ч.

Цигански танц 

  Поезия » Любовна
2062 0 10

Тъгувай, циганко,

                         днес твойта любов е продадена,

разбита и  стъпкана,

                         твоята гордост боли…

От клетви за вярност

                         частица дори не остана.

С прехапани устни

                          страстта ти се къпе в сълзи.

 

 

Отричай, блуднице,

                         дивия порив на вятъра.

На части разкъсаха

                        чистото твое сърце.

Дивашки, свиреп

                        и  проклинащ е танцът ти,

полудели от ярост –

                        сълзите по твойто лице…

 

 

Проклинай, диваче,

                        жестоката орис на огъня.

Разкъсвай воала

                        на дивата нощна тъма.

Тъй жадно и страстно

                        поемаше дъх от живота,

чаровно и щедро

                       даряваше миг красота!

 

 

Днес пепел остана

                     от дивите нощни огньове.

Коне подивели

                     отнесоха твойта любов.

Презирай безумеца,

                    дал ти най-живите спомени,

и взел най-красивата

                    песен от твоя живот!


© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??