8.09.2021 г., 19:39 ч.

Cипкав рефрен 

  Поезия » Строги форми
955 8 11

Намерих снимки – пожълтели, стари,
в картонена кутия скрили свят,
мил, позабравен... Спомените спят,
усмихнати лица, любов, другари.

 

И сякаш звънко с човчица удари,
прозорецът ми спомен дълговрат,
хартиен жерав... Ох, какъв обрат –
корава съм. Дали? В очите па̀ри,

 

или пък от годините сълзят?
Или от порив от тъга роден?
Завъртат се стрелките, но назад.

 

И виждам себе си и тебе – млад,
китара рони сипкаво рефрен...
И жерави танцуват и летят.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??