27.07.2004 г., 14:50 ч.

Цирк 

  Поезия
1041 0 1
Всичко беше толкова кратко.
Кратко детство
и кратка любов.
Само старостта ще е дълга, дълга -
зимна нощ,
накъсана от лош сън.
Мина времето на големите циркове,
с пъстри шатри
и много зверове.
Днес една единствена маймунка само
виси над главата ми
на късо въже,
присмива ми се
с голямата си беззъба уста.
Дори на пръсти не мога да я стигна.
Уморих се вече от тази игра.
Циркът всеки момент ще си тръгва.

© Станка Парушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ха!Многооооо добро!Допадна ми!Сигурно,защотото е сдухващо
Предложения
: ??:??