22.06.2021 г., 11:46 ч.

Цвете 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
300 0 0

Животът е цвете,
а цветето е душа,
поникнала въпреки,
плевелите в покрайнина.

 

Есенно брули го,
вятърът през нощта,
а после пък пари го,
слънце през пролетта.

 

И щом нежно разпери то,
свойта цветна душа,
ще бъде откъснато,
с предрешена съдба.

 

Да дари малко радост,
в две усмихнати лица,
да им остави сладък,
спомен в любовта.

© Стилиян Енчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??