29.03.2024 г., 9:34 ч.  

Цвете 

  Поезия » Философска
112 2 3

Въпреки дните трудни,

дето животът оплете,

гледам с очи будни.

Избирам да съм Цвете.

 

Цветята са деца на Бога,

с благородство, отвъд поето.

Да съм Цвете искам и мога,

да съм смисъл и път към Небето.

 

Очите ми цъфтят на пролет,

те сияят и обичат твърде силно.

А съзнанието ми в полет

с доброта заситено е тъй обилно.

 

Изпълнена с прашеца на надежда,

живея, за да бъда Утринта. 

Листата ми към Бог поглеждат,

а хлорофилът ми е Доброта!

 

Днес аз съм дете на Бога,

с благородство, отвъд поето.

Да съм Цвете искам и мога,

да съм смисъл и път към Небето!

                      ©️ Дарина Дикова, 2023 г.

 

© Дарина Дикова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??