11.06.2011 г., 23:09 ч.

Цвете на новия свят 

  Поезия » Любовна
740 0 1

Цвете на новия свят

 

Ти цъфтиш едва през есента.

Какво си цвете? Аз не зная.

Каква е таз природна красота,

що всеки странник тъй омайва?

 

Какво е туй ухание небесно,

от вятър южен носено всегда?

Как галиш като блага песен

душа човешка в морните лета.

 

Нима не виждаш винаги, когато

човек запре се ням при тебе?

И кат загубил поглед ум и дума,

сведе глава пред нежност бледа.

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??