12.04.2020 г., 11:07 ч.

Цветница 

  Поезия
555 3 4

 

Една жена лехите прекопава,
цветята гали и им обяснява,
как ги обича като рожби мили,
как те ѝ дават радости и сили.

 

Цветята се усмихват срамежливо.
Глави поклащат със кокетство живо.
И грейват с цветове благословени,
от думите ѝ нежно променени.

 

Избухва пролетта във багри нови.
Развихрят се внезапните любови.
Една жена с цветята разговаря.
Над всички нас... небето се отваря.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??