В цветя сияе този свят,
днес слънцето празнува.
В‘венче е сплетен цвят до цвят
с лъчите вихрено танцуват.
Искри най- бистрата река
понесла вяра за любов, мечти.
Моминска румена уста
с усмивка момък да дари.
С лъчи от слънце люлка върза
и с вятъра се залюля,
Цветница от рано се забърза,
върбови венчета разпиля.
Светът облече се във цвят
днес слънцето празнува.
За здраве, щастие и благодат
доброто нека да царува!