17.04.2011 г., 16:06 ч.

ЦвЕтНиЦа 

  Поезия » За деца
966 0 13

 

 

 

Днес цветенцата празнуват -
бели, сини и червени,
благо в детството палуват,
в нашите очи засмени.

Днес тревичките празнуват -
галят ни да бъдем здрави,
из полята нежни плуват,
чайче, баба с тях, ни прави.

Днес дръвчетата празнуват -
тъй величествено пеят
птичките, из тях, лудуват,
ветрове ги, силно, веят.

Светла цветница празнуват -
млади, стари, всички кичат
домове. И как бленуват
пак, тъй цветно, да обичат.


/17 април 2011г./


_________________
снимка: funonthenet.in

© Агапея Полис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??