Apr 17, 2011, 4:06 PM

ЦвЕтНиЦа 

  Poetry » For kids
969 0 13

 

 

 

Днес цветенцата празнуват -
бели, сини и червени,
благо в детството палуват,
в нашите очи засмени.

Днес тревичките празнуват -
галят ни да бъдем здрави,
из полята нежни плуват,
чайче, баба с тях, ни прави.

Днес дръвчетата празнуват -
тъй величествено пеят
птичките, из тях, лудуват,
ветрове ги, силно, веят.

Светла цветница празнуват -
млади, стари, всички кичат
домове. И как бленуват
пак, тъй цветно, да обичат.


/17 април 2011г./


_________________
снимка: funonthenet.in

© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??