Пастелни пръсти
очертаваха кръгове
по бялата, порцеланова стена,
изобразявайки с тях идни и отишли си мигове
върху чужди длани,
представяйки си
неземни по нея брегове.
Ах, богове - едва ли някога
ще се домогнете до нейните
звездни ледове,
едва ли ще чуете песните,
разказващи за нейните по тялото цветове.
Пастелни очи съзираха
в нея други, далечни светове,
докато ръцете му рисуваха
в кръгове -
водопади и около тях
ниски с цветя поляни.
Художник без име ли бе,
или омаян от цветовете писател?
Или погубен от мириса
на разцъфнали в нея божури, мечтател?
© Нина Чалъкова Всички права запазени