28.02.2018 г., 9:59 ч.

Цветове на чувствата 

  Поезия » Философска
602 3 2

Когато си ядосан си грозен

изгубен блясък на раздран порцелан,

фалшиво-усмихнат или сериозен,

с тъп нож разрязана длан!

Когато за нещо си крив и си тъжен-

не виждаш и дупката на моста въжен,

моментният цвят на душата е ръжен

и всичко е с остър ръб, не о(б)кръжен!

Когато си "изгубен" си някак особен,

да отговориш на конкретен въпрос-неспособен,

леко лютив си, леко и злобен!

 

Но когато си щастлив си красив

във всяка ситуация (било и глуповата) учтив -

истински радостен и истински див

точно тогава си най-много жив!

Дъгата от емоции усетил е всеки

и всеки избира своите цветни пътеки,

всеки избира своите ходове, своите извивки-

избери тези, които ще те натъпчат с усмивки!!!

© Каролина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??