Когато си ядосан си грозен
изгубен блясък на раздран порцелан,
фалшиво-усмихнат или сериозен,
с тъп нож разрязана длан!
Когато за нещо си крив и си тъжен-
не виждаш и дупката на моста въжен,
моментният цвят на душата е ръжен
и всичко е с остър ръб, не о(б)кръжен!
Когато си "изгубен" си някак особен,
да отговориш на конкретен въпрос-неспособен,
леко лютив си, леко и злобен!
Но когато си щастлив си красив
във всяка ситуация (било и глуповата) учтив -
истински радостен и истински див
точно тогава си най-много жив!
Дъгата от емоции усетил е всеки
и всеки избира своите цветни пътеки,
всеки избира своите ходове, своите извивки-
избери тези, които ще те натъпчат с усмивки!!!
© Каролина Колева All rights reserved.