1.04.2020 г., 7:48 ч.

Цветя обречени на Бога 

  Поезия » Друга
404 1 0

 

Цветя обречени на Бога

 

Аз любех паднали богини,

клакьор бях на бездарни смешници,

живях с „човешките руини”

на непокаяли се грешници

 

и чувствата си разигравах

хазартно в любовта, и в кръчмите,

а абстиненцията давех

със евтиното вино в бъчвите...

 

... Но плащах скъпо и прескъпо,

защото плащах със душата си:

за целият живот безпътен,

че и за редките му гратиси...

 

А тъй била е закодирана

във мене мъжката природа!...

 

... И във Душата ми умираха:

цветя обречени на Бога!...

 

29.08.2015.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??