31.03.2019 г., 20:00 ч.  

Цветът на облаците 

  Поезия » Любовна
658 2 4

Оглушавам от тихия плач на звездите

в очите ти платноходките – облаци бели,

бавно, далечно и тъжно изчезват в небесната синева...

Хоризонта ги чака!

 

Другаде някъде, на другия бряг на морето, Живот

ще ги срещне копнежът на друг.

Свети в мъглата надежда – спасителен фар!

Какво без вярата в следващо Утре бил би деня?

 

Плача тихо!

Или може би звън на звезди

в нощта на живота ми влиза?

Тази нежност, която се ражда от всеки твой поглед към мен,

скръбта ми самотна обръща на слънчева радост!

Изпълва ме с щастие твоето кратко здравей!

 


Любов,  пристанището на сърцето ми те чака...

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??