Цял живот все на път
и вместо приятели - влакове.
Дали ще спра на някой кръстопът
и вместо да пътувам, аз да чакам?
Аз нямам дом, във който да посрещам
и нямам дом, във който да се върна.
Аз нямам дом, от който да изпращам
и нямам дом, от който да си тръгна...
Аз имам билети за влакове,
аз имам малки и големи гари.
Посреща ме и ме изпраща вятърът,
и махат ми от мрака светофари.
Такъв е жребият ми, може би жесток,
но не мога да вървя срещу съдбата...
И все на път, цял живот,
и влакове, вместо приятели...
© Ива ВалМан Всички права запазени