Зная мислиш,
че не те обичам...
Зная,
че съм пряма, остра!
Често те боли от тази обич!
Знам,
че често съм и грешна!
Истината е...
че се страхувам!
Страх ме е, че нямам сили
вечно да те браня и засланям...
Вечно да съм ти опора...
Искам да си силна!
Да си здрава!
Здраво в пътя си да стъпваш!
Да не те е страх от никой
и от нищо,
но и страх, да знаеш що е...
Да си силна телом, но и духом!
Да си цяла!
*
Докато те носех
под сърцето си,
мечтаех...
В мислите си,...те рисувах
В сънищата си,
те не веднъж сънувах...
Виждах те прекрасна!
Бяла, руса, и красива!
Молех само...
Да си ми здрава!
Да си имаш всичко!
Да си умна!
Да живееш в мир!
Да си щастлива!
А когато ти дойде...
Забравих всичко!
Просто те обикнах!
Ти ми стана всичко!
Малко, розово вързопче
С чипо, мъничко носленце...
Две ръчички!
Две очи - звездички!
Две петички!
10 пръстчета за мама!
10 и за татко!
Ти светът ни преобърна
и светът ни
светъл, розов, стана!
*
Днес си вече млада дама...
Бяла, руса, хубавица!
Пак...за теб се моля!
Да си здрава!
Да си умна!
Да си винаги щастлива!
Да обичаш и обичана да си!
Да живееш в Слънце!
Сенките и бурите,
от тебе да странят и бягат!
В тяло и във дух - едно да си!
Цяла да си!
*
Днес...съм още тука
Боря се, като орлица,
с ветрове и зли вихрушки,
та когато мен ме няма...
Ти, за свойта дъщеря,
света да бориш!
Да си силна!
Да обичаш силно, бурно!
Да я браниш! Като звяр да си!
Капчицата кръв,
що си й дала...
Любовта ти!
Тя, ще е светът ти!
Тя, ще ти е рамо и закрила!
Само тъй...
завинаги...
ще бъдеш цяла!
Valentina N.V. ( Mitova)
23/04/2021
© Valentina Mitova Всички права запазени