Не вярвам вече в утрешно спасение,
а вчерашното някак ме избягва.
Да търся носи само изтощение
и тъжен сън без никой като мен.
Не искам изкривяване в мечтите,
прибирам ги на топло при сърцето.
Реалното не може да ги сплита,
дори в уханни слънчеви полета.
Притичах покрай твоята надежда
и взех си малко спомен за вината,
че винаги към сивото поглеждам
наивно и със страх от този ден.
Дали ме чуваш? Не, не мисля. Не...
Понякога си мислех, че си вятър,
че винаги ще пазиш топлината ми,
разсипвайки я в своите вселени.
Но ти си сякаш нечий друг, любов
не чака утре мен и сън съблича...
Дали за мен ще бъдеш ти готов?
Не мисля - и към теб отново тичам.
© Йоана Всички права запазени
"Не вярвам вече в утрешно спасение, а вчерашното някак ме избягва.
Да търся носи само изтощение и тъжен сън без никой като мен.
Не искам изкривяване в мечтите, прибирам ги на топло при сърцето.
Реалното не може да ги сплита, дори в уханни слънчеви полета...
Дали ме чуваш? Не, не мисля. Не... Понякога си мислех, че си вятър,..
Но ти си сякаш нечий друг, любов не чака утре мен и сън съблича...
Дали за мен ще бъдеш ти готов? Не мисля - и към теб отново тичам. ".
Чудесно подбрано заглавие и прекрасно стихотворение, Йоана!