13.12.2018 г., 9:11 ч.

Да бях ти се разминал... 

  Поезия » Любовна
507 6 9

Отдавна трябваше да бъда сам. 

Каква любов? И пет пари не струва. 

До болка, кътните ѝ зъби знам. 

До плач, безсилие. И до сбогуване. 

Наистина ще спра да пиша стихове. 

Ще бъда никому, виновен. Ничий. 

Прочетен и забравен, като книгите, 

в които има сякаш истинско обичане... 

А Ти прости, че ти се случих. Моля те! 

Дойдох с надеждата да бъда смисъл. 

Да знаех само, че след толкоз по̀лети, 

ще падна аз, родения за птица...

Отдавна трябваше да бъда сам. 

(Поне на теб да бях ти се разминал)... 

В сърцето ми все още има плам. 

Не гасне туй, що няма да изстине... 

 

Стихопат.

DannyDiester 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??