14.11.2019 г., 18:04 ч.

Да бъде! 

  Поезия » Друга
931 1 12

Бавно, методично без да забележим даже,

краят на годината пак ще се покаже.

И докато редя играчки по боровите клони,

сладки правя и домашни всякакви бонбони,

 

искам с добра мисъл аз да ви орисам,

за да ми е по-лесно, нещичко съм си записала.

Нека всяко "утре", по-добро да е от "вчера".

Подслон да има всеки и топличка вечеря.

 

Любов и светлина в домовете ни да влизат.

Да са здрави тези, за които ни е грижа.

Богати със реколта да са полята родни.

Чисти и пълни  басейните водни.

 

Добро да правим, вече без причина.

С красота да пълним душевната градина.

И нека кой каквото няма - да получи.

Бездомникът на ъгъла – топлички ботуши.

 

Бездетна майка днес, след време -

люлка да люлее, с така мечтано здраво бебе.

Самотният – другар в живота да намери,

За болестите - лек и болният да оздравее.

 

И нека работата носи удовлетворение,

Творците с музи верни и богато вдъхновение.

И вместо да изпадаме на съжалението в плен -

да благодарим за всеки божи ден.

 

За подаръците. И за  уроците тъй трудни,

от които излизаме по-силни, по-мъдри и по-умни.

И докато празнуваме и вдигаме наздравици,

аз ще се моля всеки  Доброто да търси и да пази.

 

Да избере за себе си Свят цветен и щастлив.

С мечти дори и зимата, той никак не е никак сив!

„Амин“ да кажа? „Да бъде!“ или просто „Нека!“?

Желая ви година богата, щедра, хармонична, лека!

© Ирен Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, момичета! Всели празници!
  • Много мили пожелания! Поздравления и успех!
  • Много човешко, топло и искрено! И нека бъде, за да ги има Човеците! Успех
  • Благодаря на прочелите. Както и заа гласовете и пожеланията за успех.
  • "Нека всяко "утре", по-добро да е от "вчера"."

    Да Бъде! Успех!
  • Успех!
  • Нека!Гласувам!
  • Момичета... много сте мили. Дано заслужавам поне малко от добрите ви думи.
  • Глас! И прегръдка! Да бъде!
  • Толкова много топлина и сърце има в твоето наричаме, Ирен! Дано се сбъдне орисаното от теб и всички ние станем по-добри и човечни, по-малко искащи и повече даващи, за да е винаги пълна душата ни! Успех в конкурса, гласувам! ❤️
  • Благодаря, Георги за пожеланието. А аз се надявам да бъдат публикувани множество хубави стихотворения по темата.
  • Да бъде!
    Успех и поздрави.
Предложения
: ??:??